V ČESKU VZNIKÁ UNIKÁTNÍ CYKLUS O NEJVĚTŠÍCH ZRÁDCÍCH V DĚJINÁCH!

  • 08.07.2015
V ČESKU VZNIKÁ UNIKÁTNÍ CYKLUS O NEJVĚTŠÍCH ZRÁDCÍCH V DĚJINÁCH!

V Česku se právě natáčí hraný, dobový dokument „Apoštolové národní zrady“. Pojednává o největších zrádcích v dějinách. Konkrétně o největším kolaborantovi z dob protektorátu Emanuelu Moravcovi.

Unikátní projekt vzniká v koprodukci společnosti Rolling media a České televize.„Projekt svým zpracováním má být na stejné úrovni jako propracované dokumenty z dílen BBC. Natáčíme v originálních lokacích. Cílem tohoto cyklus je zmapovat největší zrádce v českých dějinách,“ říká producent pořadu Vítězslav Jandák ml.

Do hlavních rolí producenti a režisér vybrali české herce, kteří se osobnostem, o nichž dobový hraný dokument je, co nejvíce podobají. V hlavní roli Emanuela Moravce se tak objeví Pavel Nečas. Diváci uvidí také Anelii Herzovou (dceru slavného režiséra Juraje Herze) nebo herce Jaromíra Noska a některé další.

Premiéra Apoštolů národní zrady je plánována na rok 2016, kdy cyklus odvysílá Česká televize.

EMANUEL MORAVEC:

 17. 4. 1893 - 5. 5. 1945; pseudonym Stanislav Yester)

Byl českým politikem, teoretikem válečnictví, publicista a ministr školství a lidové osvěty protektorátní vlády. Všemu předcházelo období legionáře - vojáka z povolání. Patřil k nejaktivnějším představitelům české kolaborace  s nacistickým okupačním režimem za Protektorátu Čechy a Moreava v letech 1939 – 1945. Přezdívalo se mu také „český Quisling!

Foto: Rolling Média

rubrika: Novinky